• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Відкриття меморіальної дошки Ковалю Анатолію Олександровичу

Відкриття меморіальної дошки Ковалю Анатолію Олександровичу

2016-10-13

/Files/images/3M8F8U3Cg44.jpg

13 жовтня у Старобезрадичіській ЗОШ І – ІІІ ступенів відбулося відкриття меморіальної дошки учаснику бойових дій, загиблому у зоні проведення антитерористичної операції Ковалю Анатолію Олександровичу. Участь у заході прийняли заступник голови Обухівської РДА Р. Садовський, голова районної ради К. Шушаков, депутат районної ради А. Дорошенко, представники Обухівського райвійськкомату, настоятель храму св. Пантелеймона отець Сергій, голова Старобезрадичівської сільської ради П. Горбаченко, побратими та рідні загиблого.

Мітинг-реквієм розпочався хвилиною мовчання за загиблим Героєм України. Настоятель храму св. Пантелеймона о. Сергій освятив меморіальну дошку та відправив поминальну панахиду. Присутні поклали квіти до меморіальної дошки.

Війна… Лише одне слово, а скільки у ньому болю. Скільки страху, сліз і загублених душ. Нам завжди здавалось, що війна – це лише спогади наших дідусів і що ми її ніколи не застанемо. Нам здавалося, що війна завжди буде далеко, але сьогодні війна прийшла і в нашу країну.

29 червня 2016 року в результаті смертельного поранення під час виконання бойового завдання під Дебальцево загинув молодший сержант 25-го батальйону «Київська Русь», Коваль Анатолій Олександрович.

Анатолій народився в с. Ст. Безрадичі 07.09.1985 року, зростав разом із сестрою та братом. Після закінчення Старобезрадичівської школи з 2005 року навчався у Київському вищому професійному училищі, де здобув професію столяра, верстатника, деревообробника. Після закінчення училища працював на підприємстві столяром.

Олександр добре навчався, був першим, коли треба було допомогти стареньким людям, коли впорядковували територію біля школи. Цей юнак був із щирим та добрим серцем. Саме тому, коли Україна опинилася в біді, він одним із перших був призваний під час п’ятої хвилі мобілізації та разом зі своєю військовою частиною пішов боронити рідну землю. Будучи молодшим сержантом, бездоганно, на рівні офіцера, володів військовою справою, користувався авторитетом серед колег та мав твердий характер, притаманний справжньому чоловікові - захиснику своєї Батьківщини.

Давайте запам’ятаємо його таким. Запам’ятаємо переможцем. Його повинна пам’ятати вся Україна!

Слава Герою! Вічна пам'ять!

Кiлькiсть переглядiв: 143

Коментарi